Kovács Zsófia kapta a női tornászok országkvótáját

MH/ MTI
2024. július 2. kedd. 17:03
Frissítve: 2024. július 2. 17:05

Az MTSZ kedd délutáni közleménye emlékeztetett rá, hogy az „indulási jogért megalkotott válogatási elv” szerint a kvótát az a tornász kapja, aki a – hétvégén rendezett – bukaresti RomGym Trophy-n felemáskorláton a magasabb pontszámot éri el.

Kovács Zsófia – aki első számú tartalékként várta a finálés napot, majd portugál vetélytársa visszalépése után döntőzhetett – a fináléban 14,200 ponttal zárt, míg riválisa, Székely Zója legmagasabb pontszáma a selejtezőben produkált 14,050 volt.

„A szabályoknak megfelelően, Draskóczy Imre szövetségi kapitány a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) elnöksége elé terjesztette a hivatalos javaslatát, a grémium pedig bejelentette: a RomGym Trophy versenyen elért eredmény és a szövetségi kapitány javaslata alapján a sérüléséből felépült Kovács Zsófia indulhat a párizsi ötkarikás játékokon” – áll a közleményben.

A dunaújvárosiak háromszoros Európa-bajnoka így a riói és a tokiói után a harmadik olimpiáján szerepelhet.

A nyári játékokon négy magyar tornász szerepel majd. A nőknél 24 éves Kovács mellett a korábban névre szóló kvótát szerzett Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge indul, míg a férfiaknál Mészáros Krisztofer képviseli a magyar színeket.

Elolvasom a cikket