Gakpo és Malen góljaival sima győzelemmel jutott a nyolc közé a holland válogatott

MH/MTI
2024. július 2. kedd. 20:09
Frissítve: 2024. július 2. 21:19

Az első negyedórában kiegyenlített játékot láthatott a közönség, mindkét csapat előtt adódtak kisebb lehetőségek. A hollandok aztán a 20. percben Gakpo lövésével megszerezték a vezetést, Nita kapus rosszul helyezkedett. Innentől kezdve Hollandia átvette az irányítást, „felborult a pálya”, de az eredmény nem változott.

A játék képe a fordulást követően sem változott, osztálykülönbség volt a két csapat között, a hollandok pedig egy hatalmas védelmi hibát követően a hajrában eldöntötték a találkozót. A ráadásban a csereként pályára lépő Malen egy kontra végén másodszor is betalált, így a hollandok sorozatban három elveszített egyenes kieséses meccset követően jutottak tovább Európa-bajnokságon.

A gólok története:

20. perc: Gakpo kapta meg a labdát a bal oldalon, egy csellel befelé betört a 16–oson belülre, majd a rövid alsóba lőtt (1–0).
83. perc: Gakpo rendkívül harcosan tört be az alapvonalnál, a román védő nem tudta kikísérni a labdát, a Liverpool támadója így könnyű gólpasszt adott az üresen álló Malennek (2–0).
93. perc: a hollandok megkontráztak egy román szögletet, Malen a saját térfeléről indulva roboghatott a kapuig, majd egy csel után jobb alsóba lőtt (3–0).

Hollandia–Románia 3–0 (1–0)
München, 65 012 néző, v.: Felix Zwayer (német)
gólszerzők: Gakpo (20.), Malen (83., 93.)
sárga lap: Dumfries (76.), Malen (94.), illetve M. Marin (67.), Stanciu (82.)

Hollandia: Verbruggen – Dumfries, de Vrij, van Dijk, Aké (van de Men, 69.) – Schouten (Veerman, 69.), Simons, Reijnders – Bergwijn (Malen, a szünetben), Depay (Blind, 91.), Gakpo (Weghorst, 84.)

Románia: Nita – Ratiu, Dragusin, Burca, Mogos (Racovitan, 38.) – M. Marin (Cicaldau, 72.) – Man, Stanciu (Olaru, 88.), R. Marin, Hagi (Alibec, 72.) – Dragus (Mihaila, 71.)

Elolvasom a cikket