Palesztinpárti tüntetők betörtek a New York-i Brooklyn Múzeumba

MH/ MTI
2024. június 1. szombat. 20:32
Frissítve: 2024. június 1. 20:35

Az Izrael-ellenes aktivisták az épület előtt megrongáltak többet a szabadban kiállított tárgyak közül, erőszakosan viselkedtek a személyzet tagjaival, és sátrakat állítottak föl az aulában.

Az engedély nélküli tiltakozás pénteken kora délután kezdődött azzal, hogy több százan felvonultak a metropolisz Brooklyn városrészében, palesztin zászlókat lengettek, jelszavakat kiáltoztak, doboltak, és a múzeumhoz érve kifeszítettek egy transzparenst a főépületre. Ezután a tüntetés szervezői felszólították a résztvevőket, hogy szállják meg az épületet, és maradjanak ott mindaddig, amíg a fenntartó nyilvánosságra nem hozza az Izraelhez fűződő pénzügyi kapcsolatait, illetve meg nem szüntet minden ilyen jellegű gazdasági összefonódást.

A rendőrök először felszólították a tüntetőket, hogy távozzanak, de miután ez nem használt, erőszakot alkalmaztak.

Az 1823-ban alapított Brooklyn Múzeum New York város második legnagyobb kiállítóhelye. Taylor Maatman szóvivő a történtekkel kapcsolatban elmondta, hogy a látogatók és az intézményben kiállított tárgyak biztonsága érdekében pénteken kénytelenek voltak korábban bezárni, ennek ellenére a tüntetők több a szabadban kiállított tárgyat megrongáltak.

Elolvasom a cikket