MÁV-START: Érdemes az automatákat választani a jegyvásárláshoz a Balaton-mentén

MH/ MTI
2024. június 1. szombat. 9:27
Frissítve: 2024. június 1. 10:05

Mint írták, az automatákban a népszerű Balaton 24, az ország- és vármegye-bérletek, valamint napijegyek is megvásárolhatók.

Siófokon és Balatonfüreden a felújított automatákon kívül további két új típusú jegykiadóautomata is az utasok rendelkezésére áll – közölték.

Azokon az állomásokon, ahol pénztár vagy automata üzemel, csak érvényes menetjeggyel lehet a vonatokra felszállni, a vonaton menetjegy csak pótdíj váltása mellett vásárolható – húzták alá.

A hétvégi időszakban a helyjegyet érdemes több nappal az utazás előtt elővételben megvásárolni.

Országszerte 400-nál is több telepített automata áll az utazók rendelkezésére. A Balatonhoz telepített automatákból 2022-ben 447 ezer, 2023-ban 626 ezer jegyet vásároltak, ami 40 százalékos emelkedést jelent egy év alatt.

A MÁV-START május 13-tól június 21-ig az előszezoni menetrend szerint, sűrűbben indítja a vonatokat a Balatonhoz, ezzel is elősegítve a tó térségének turisztikai fejlődését.

Június 22-től, a főszezoni menetrend élesítésétől kezdődően további vonatokat is beállítanak; ekkortól a keleti országrészből (Miskolc, Debrecen, Békéscsaba, Szeged és Szolnok térségéből) is közvetlen járatokkal érhető el a Balaton – írták.

Elolvasom a cikket