Alapjogokért Központ: Katonák helyett a békepárti szavazók mozgósítására van szükség

MH/ MTI
2024. június 1. szombat. 21:00

A közleményben idézték a miniszterelnöknek a Margitszigeten összegyűlt – mint írták – többszázezres tömeg előtt elmondott szavait, aki azt mondta: „A feladat, ami előttünk áll, olyan nagy, amilyet még sohasem láttunk. Meg kell akadályozni, hogy Európa háborúba, a saját vesztébe rohanjon. (…) Ha a baloldal győz, csak idő kérdése, és a háború utolér bennünket”.

Az Alapjogokért Központ értékelése szerint a cselekvési terv a békét szorgalmazó választók szavazásra buzdításával kezdődik. A magyar miniszterelnök mozgósítási világrekordra készül, azonban nem a harcmezőn, hanem a szavazófülkékben – tették hozzá. Emlékeztettek a kormányfő beszédére, amelyben azt mondta, hogy „csak akkor tud hazánk a háborúból kimaradni, ha miénk lesz Európa legnagyobb választási győzelme”.

A miniszterelnök a 828. napja tartó orosz-ukrán konfliktus lezárására akkor lát esélyt, ha elsőként Európában, majd ősszel az Egyesült Államokban is békepárti politikusok kerülnek ismét döntéshozói pozícióba – hangsúlyozták az elemzésben.

Az utóbbi 12 év legfontosabb Békemenete a fegyverek és katonák küldését támogató magyarországi baloldal politikusainak is megüzente, hogy Magyarország nem szeretne belesodródni egy újabb vesztes csatába – hívta fel a figyelmet az Alapjogokért Központ.

Kiemelték, hogy „Európa legnagyobb békepárti megmozdulásán többszázezres tömeg állt ki a kárpátaljai magyarok és Európa védelme mellett, valamint az esztelen háborúskodás ellen”.

Kifejtették, hogy a sorozatban tizedik békés demonstrációra azért volt szükség, mert „az Európai Unióban a háborúpárti kórus hangjai igyekeznek mindenkit elnyomni”. Mint írták, Franciaország elnöke, Emmanuel Macron már arról beszél, hogy „nukleáris arzenállal védené meg Európát és kimondja, hogy mindent meg fog tenni azért, hogy Oroszországot legyőzze”. Emlékezettek arra is, hogy Charles Michel, az Európai Tanács elnöke szerint „háborús alapokra kell helyezni” az európai gazdaságokat, Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke pedig „az európai atomfegyver” és a kötelező sorkatonaság bevezetésének szükségességéről beszél.

Velük ellentétben a magyar nemzeti érdek a béke támogatása és az európai háborús pszichózis elutasítása – hangsúlyozta az Alapjogokért Központ. „Kimaradni a háborúból és a béke szigeteként megőrizni Magyarországot. Ez a mi küldetésünk” – idézték a miniszterelnök szavait.

Elolvasom a cikket