A Nyugat számos problémával néz szembe Oroszország sikerei közepette

„Az ukrajnai háborúban a helyzet Oroszország javára változott. Az európai gazdaság elmarad az amerikai gazdaságtól. A déli határon bevándorlási probléma fenyeget. A szélsőjobboldal egyre nagyobb teret nyer (…) Ha Donald Trump nyer novemberben, kivonhatja az Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezményből, és megkérdőjelezheti a NATO jövőjét. Természetesen a halandóság felismerése nem ugyanaz, mint az azonnali halálos ítélettel való szembenézés. De 2024 végére könnyű elképzelni igazán disztópikus forgatókönyveket” – mondja.

A történész szerint a sok probléma közepette logikus lenne elvárni, hogy az európai vezetők megpróbáljanak komoly megállapodásokat kötni a közös védelemről, a beruházásokról vagy a zöld kiadásokról, ehelyett azonban egy lomha közös nyilatkozat tanúi vagyunk Franciaország és Németország vezetőinek, Emmanuel Macron háromnapos németországi útját követően.

Megjegyezte Németország „fájdalmas függőségét” az Egyesült Államoktól, és „katonailag védtelennek” nevezte Németországot.

Elolvasom a cikket