Tízéves lett az Akvárium Klub!

2014. tavaszán nyitotta meg kapuit a felújított Akvárium Klub, ami azóta a főváros egyik kedvenc helye lett. Nincs is jobb, mint a Teraszon találkozni az ismerősökkel, aztán benézni valamelyik koncertre vagy buliba. A klub három terme – köztük a nemrég megújult és már koncertekkel is szolgáló Lokál – a zenei sokszínűség jegyében mindenki számára kínál érdekes programot.

A 10 év megünneplésére a klub igen erős névsorral rukkolt elő: DJ settel tér vissza az angol DJ-producer Bonobo, először játszik Magyarországon az egyik legsikeresebb, és egyben igen megosztó rapbanda, a City Morgue, koncertet ad a hip-hop történelem egyik legkiválóbb alakja, DJ Premier, de érkeznek a drum and bass nagyágyúi is a Liquicity és a Bladerunnaz szervezésében. Végtelen vágyaival hódítja majd meg a közönséget Donny Benét, fellép az őstehetség Paolo Nutini, és a brit elektronikus zenei formáció, a Mount Kimbie is itt mutatja majd be legújabb albumát. Ültetett akusztikus szólókoncerttel érkezik a kaliforniai garázsrock úttöröje, Ty Segall, jön a Love Tonight slágerrel befutó Shouse, az angol elektronikus zenei producer, Skream és a tuareg kultúrájú, sivatagi bluest játszó Tinariwen is. De az ősz is tartogat még zenei finomságokat, hiszen a 10 éves Akvárium Klub színpadán lép majd fel az amerikai rapper, Russ, illetve $NOT, az Eurovízió boszorkánya, Bambie Thug, a nagy energiájú norvég indie-rock banda, a Kakkmaddafakka, és a holland DJ és producer trió, a Kraak & Smaak, akiket minden alkalommal imád a közönség. Hasonlóan visszatérő produkció lesz a Hang Massive, illetve ismét ellátogat az Akvárium Klubba az ukrán népzenei kvartett, a DakhaBrakha is.

Ők csatlakoznak azokhoz az előadókhoz, akik idén már tiszteletüket tették az Akváriumban, mint Fatboy Slim, Spiritualized, Gorgon City, La Femme, Yann Tiersen, Paul Van Dyk, Hernan Cattaneo, Matroda, NTO, Tinlicker, Dimension vagy a Sub Focus.

És ünnepelnek azok a ma már ismert nagyszínpadokon fellépő zenekarok, akik anno az Akvárium kisebb termeiben kezdték, mint például 30Y, az Elefánt, a Fran Palermo, Jazzbois és a Péterfy Bori és Love Band.

De ez még mindig nem minden, ugyanis májustól ismét jelentkezik az egyik legkedveltebb terasz program is: szerdánként ingyenes koncertek várják a lazítani vágyókat, olyan fellépőkkel, mint Járai Márk, Szakács Gergő, a Platon Karataev duó,Nové Soma és ifj. Csoóri Sándor. Míg csütörtökönként különböző meghívott DJ-k szolgálják a lounge-os, délutáni lazításhoz tökéletesen passzoló ütemeket. A pult mögé állnak többek között a LavaLava a Pure Lust, Mesterházy és Galactic Jackson, Adis is OK,Secret Factory és a Be Massive DJ-k is.

Természetesen további meglepetésprogramokkal is készülnek a szervezők, úgyhogy érdemes figyelni az Akvárium Klub Facebook és Instagram oldalát.

Elolvasom a cikket