Szajnába ürítős flashmob szerveződik arra a napra, amikor Macron is megmártózik a folyóban

Aktivisták egy csoportja „sz..flashmobnak” nevezett tiltakozást szervez, amelyet a folyónál tartanak azon a napon, amikor Emmanuel Macron elnök és Anne Hidalgo párizsi polgármester ígéretet tett arra, hogy úszni fognak benne, ezzel demonstrálva a kormány által tett erőfeszítések sikerét. A #JeChieDansLaSeineLe23Juin hashtag, amely lefordítva azt jelenti, hogy „Június 23-án belesz…k a Szajnába”, az úszás időpontjának bejelentése után az X közösségi médiaplatformon nyert teret – írta a Metro. Egy azonos nevű honlapot is indítottak, amelyen a résztvevők regisztrálhatják azokat a helyszíneket, ahol üríteni terveznek.

Az eseményt népszerűsítő plakáton, amely a közösségi médiában kering, ez áll: „Június 23-án, vasárnap sokakat várunk, hogy eljöjjenek és ürítsenek a Szajnába!” Megemlítik, hogy nem kell foglalni, és a belépés ingyenes, a helyszín pedig a Pont Marie a 4. kerületben. A közösségi médiát elárasztották a tüntetésre reagáló mémek. A családbarátabb képek között van egy mesterséges intelligencia által generált kép, amelyen a „Párizs városa” által a Szajna partján felállított WC-k láthatók. Egy másik manipulált képen Macron egy ürülékkel teli folyó fölötti hídon áll.

A tiltakozás a Szajna megtisztítására tett erőfeszítések közepette zajlik, amelyek célja, hogy a Szajna ismét úszhatóvá váljon, ahogyan az 1900-as párizsi olimpia idején volt. Tavaly nyáron egy szennyvízprobléma miatt törölték az olimpia előtti úszóversenyt a folyóban. Amikor újságírók megkérdezték tőle, hogy úszna-e a Szajnában, Macron megerősítette, hogy igen, de konkrét időpontot nem mondott, és azzal viccelődött, hogy ez elriasztaná a résztvevőket.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket