Rejtélyes lelet a Farkasveremben

Öt csontvázat találtak, amelyeknek hiányoztak a végtagjai. A megdöbbentő felfedezésről a Latebra Alapítvány képviselői számoltak be, akik a Srokowo erdészeti bizottsággal együttműködve dolgoznak.

Az érdeklődés középpontjában természetesen maga a Farkasverem áll, amely még mindig sok titkot rejt. A legújabb ezek közül a Hermann Göring egykori otthonában elrejtett emberi csontok felfedezéséhez kapcsolódik.

Utóbbi többek között a Luftwaffe parancsnoka és Hitler egyik legfontosabb munkatársa volt. A német tiszt egykori otthonául szolgáló épületben találták a maradványokat. A csontvázak körülbelül 10-15 centiméteres mélységben voltak elhelyezve, ahol korábban a padló volt.

Azonosították az elhunytakat, három felnőtt, egy csecsemő és egy gyermek volt, aki a halál idején körülbelül 10 éves lehetett.

A Hermann Göring egykori otthonában sekély mélységben talált csontvázaknak hiányzik a lába és a keze. A régészek és a helyszín felügyeletével megbízott szakemberek meg akarják fejteni a rejtélyt. A maradványokat március végén találták meg, de az ügy iránt még mindig nagy az érdeklődés.

Talán a legőrültebb forgatókönyv, amelyet nem lehet kizárni, náci okkultisták tevékenységét feltételezi, akik rituálé formájában öltek meg öt embert. Az ilyen hiedelmek nem voltak idegenek az akkori németektől, így ezt a változatot – bár őrültségnek hangzik – egyáltalán nem kell elvetni.

Egy földhözragadtabb magyarázat viszont a szovjet csapatokhoz kötik az áldozatokat. Hiszen a háború végéhez közeledve szovjet csapatok foglalták el a Farkasvermet, és körülbelül hat hónapig állomásoztak ott. Aki eltévedt a területen, azt például lelőhették. Ilyen sorsra juthatott ez az öt szerencsétlenből álló csoport, talán egyetlen család tagjai voltak.

Elolvasom a cikket