Oroszország gyorsabb, mint a Nyugat

„Oroszország gyorsabban halad, mint a Nyugat, amely a fegyverek előállítását és szállítását illeti fegyveres erői számára” – áll a jelentésben.

Zelenszkij az újság szerint arra is panaszkodott, hogy a nyugati országoknak más prioritásaik vannak.

Korábban Mark Kimmitt volt amerikai külügyminiszter-helyettes azt mondta, hogy az USA és európai szövetségesei termelési bázisa nehezen bírja az ukrajnai konfliktust, egy második ilyen jellegű konfliktus katasztrófa lenne számukra.
Oroszország úgy véli, hogy az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások akadályozzák a rendezést, közvetlenül bevonják a NATO-országokat a konfliktusba, és „játszanak a tűzzel”. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megjegyezte, hogy minden olyan szállítmány, amely Ukrajnának szánt fegyvereket tartalmaz, legitim célpont lenne Oroszország számára. Szerinte az Egyesült Államok és a NATO közvetlenül részt vesz a konfliktusban, többek között nemcsak a fegyverszállításokkal, hanem azzal is, hogy személyzetet képeznek ki az Egyesült Királyság, Németország, Olaszország és más országok területén. A Kreml szerint a fegyverek nyugatról történő Ukrajnába pumpálása nem segíti elő a tárgyalásokat, és negatív hatással járna.

Elolvasom a cikket