Netanjahu: az izraeli javaslatok lehetővé teszik valamennyi túsz hazatérését

MH/MTI
2024. május 31. péntek. 23:08

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök hivatala közölte pénteken: Izrael felhatalmazta a tárgyalókat, hogy ismertessék a tűzszüneti megállapodás tervezetét, miután Joe Biden amerikai elnök közzétette a három szakaszra tervezett tűzszünet tervét, amelyről kijelentette, hogy Izrael javasolta.

„Az izraeli kormány egységes abban a szándékban, hogy minél előbb hazajuttassa a túszainkat, és a cél elérésén dolgozik” – áll a közleményben.

„A miniszterelnök felhatalmazta a tárgyalókat, hogy tegyék közzé a cél elérése érdekében körvonalazott tervet, ugyanakkor kitart a mellett, hogy a háború nem ér véget, amíg a célját el nem éri, beleértve valamennyi túszunk visszatérését és a Hamász katonai és kormányzati képességeinek a felszámolását.”

Az amerikai képviselőház és a szenátus vezetői meghívták Benjámin Netanjahut, hogy mondjon beszédet a kongresszusban – jelentette be Mike Johnson, a képviselőház elnöke pénteken. A látogatás időpontját még nem egyeztették.

A kongresszusban külföldi vezetők által mondott beszéd az Egyesült Államok közeli szövetségesei számára fenntartott ritka megtiszteltetés. Benjámin Netanjahu már három ilyen beszédet mondott, a legutóbbit 2015-ben.

Elolvasom a cikket