Németh Balázs beírja az emlékkönyvébe a köztévé vitáját

Németh azt fejtegette, hogy a mai napon nyilvánvalóan elkezdődik az értelmezések vitája. A körülményeket bírálják majd azok, akik úgy érzik, a vártnál kevesebbet hoztak ki a csütörtök estéből. Pedig meglepetés egyetlen résztvevőt és nézőt sem érhetett, a szabályokat ismerte mindenki.

A köztévés vita egyik vezetője belülről, a stúdióból úgy látta, a politikusok izgultak, általában nem kicsit, hanem nagyon! Nem könnyű műfaj egyébként „Tessék”-re két percet értelmesen beszélni egy kamerába – jegyezte meg. Betartották a játékszabályokat még azok is, akik előtte hergelni, vádaskodni, személyeskedni próbáltak. A többség előre készült, gyakorolt, megírta és megtanulta a szövegét. (Biztosan volt köztük, aki otthon felmondta a tükör előtt az egy- és kétperces hozzászólásait.) Meglepő volt, hogy mennyire nem akartak/nem tudtak egymásra reagálni, pedig lett volna rá lehetőség minden megszólalásnál. Talán éppen amiatt történt ez, mert nem mertek eltérni az előre megtanult, időre kimért szövegtől – vélekedett a televíziós szakember.

Németh Balázs hozzátette: aki akart, tudott fontos, értelmes dolgokról beszélni, (számára) fontos üzeneteket megfogalmazni. Egyetlen ember próbálta volna (!) elbohóckodni, de a végeredmény inkább szánalmas lett, mint vicces. Június 9-én a választók értékelnek – zárta bejegyzését.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket