Navracsics Tibor: Fontos a vidék népességmegtartó képességének erősítése

MH/MTI
2024. május 31. péntek. 18:38

A magyar vidék életerejének és népességmegtartó képességének erősítése alapvető fontosságú a magyar jövő szempontjából. A cél az, hogy fordítsuk vissza azokat a kedvezőtlen társadalmi folyamatokat, amelyek a vidék elnéptelenedéséből adódnak – hangsúlyozta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter pénteken Sümegen.

A püspöki palotában rendezett gazdafórumon a politikus arról beszélt, hogy az Európai Parlament kulcsszereplője a közös mezőgazdasági politika alakításának, ezért olyan képviselőket kell választani, akik kiállnak a magyar nemzeti érdekek mellett.

Nemzeti érdeknek nevezte, hogy a magyar gazdák ne legyenek másodrangúak az Európai Unióban.

Az ukrán mezőgazdasági import nem teheti tönkre a magyar gazdatársadalmat. Az unió számos megállapodása támogatja az Ukrajnával való kereskedelmet, de ez nem csorbíthatja a magyar gazdák érdekeit – mondta Navracsics Tibor.

A cél az, hogy Magyarország társadalomképében jelenjen meg a gazdatársadalom– húzta alá.

Az élelmiszerfeldolgozó ipart meg kell erősíteni. Lehetővé kell tenni, hogy az élelmiszeripar magasabb feldolgozottságú termékekkel jelenjen meg a világpiacon, és a magyar mezőgazdaság újra versenyképes legyen – mondta Navracsics Tibor.

Elolvasom a cikket