Lengyel katonák sérültek meg a belarusz határon

2024. május 31. péntek. 22:10

Több migránstámadás is történt az utóbbi időben a lengyel-fehérorosz határnál. A polskieradio.pltájékoztatása szerint újabb két katona sérült meg, miután külföldiek egy csoportja rájuk támadt. Erről Michał Bura, a Podlasie határőrség munkatársa számolt be a Polish Radio Białystok munkatársának, írta meg a Mandiner.hu.

Az újabb incidens még szerdán történt a kelet-lengyelországi Dubicze Cerkiewne közelében. A katonákra fegyverrel támadtak, és az arcukat találták el. A tisztek olyan sebeket szereztek, melyeket össze kellett varrni.

„A héten nem ez az első támadás, ami a lengyel szolgálatokat éri” – tájékoztatott a határőrség illetékese.

Az egyik katona, akit kedden kora reggel a határzárat áttörni próbáló migránsok egy rögtönzött lándzsával szúrtak meg, jelenleg az életéért küzd – közölte a lap.

Ez az incidens volt az egyik oka annak a döntésnek, hogy visszaállították a 200 méteres pufferzónát a fehérorosz határon.

Szerda reggel Donald Tusk miniszterelnök a helyszínen tartott sajtótájékoztatón azt mondta, „azt javasolták nekünk, hogy ahol csak lehet, gyorsan állítsuk vissza a zónát ezen a területen”.

A lengyel ügyészség a keddi esetet gyilkossági kísérletnek minősítette – idézte a PAP állami hírügynökséget a portál.

Elolvasom a cikket