Kézilabda Final Four: A győri hölgyek visszaülnének a trónra

A legjobbak között ismét ott van az Audi-ETO, ami tulajdonképpen alapnak vehető, hiszen amióta a jelenlegi lebonyolítási rend él, azóta a zöld-fehérek mindössze egyszer hiányoztak a legrangosabb európai kupasorozat végjátékáról.

Az első Final Fourt 2014-ben rendezték, a győriek be is húzták a kupát, megvédve ezzel címüket, amelyet még korábban hagyományos formában, oda-visszavágós párharcban nyertek el. Egy évre rá nagy meglepetésre a negyeddöntőben kiesett az együttes, viszont onnantól kezdve újra állandó résztvevőnek számít.

Az egy év kihagyás után egy hétméteresekkel elveszített döntővel tért vissza az ETO, majd következett a triplázás: 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is Görbicz Anita, a csapat akkori kapitánya, jelenlegi vezetője emelhette magasba a serleget. Érdekesség, hogy mindhárom alkalommal egy góllal nyertek a győriek, ebből kétszer hosszabbítás után.

A 2020-as évben a koronavírus-járvány miatt törölték a sorozatot, és nagyon úgy fest, ott kicsit meg is tört az Audi-ETO lendülete, hiszen azóta két bronz- és egy ezüstérem a mérlege, így már nagyon vágyik arra a klubnál mindenki, hogy visszaülhessenek a trónra a győri lányok.

Idén ráadásul valóban gyógyírt jelentene a BL-elsőség, ugyanis a zöld-fehéreknek a hazai porondon mind a bajnokságban, mind a kupában be kellett érniük az ezüsttel. Ez önmagában húszéves negatív rekord, hiszen ilyen, hogy magyar arany nélkül maradt a klub, 2004-ben fordult elő utoljára.

Húsz éve az EHF-kupa döntőjében a dán Viborg a győri döntetlen után átgázolt a győrieken (21–37). Most az elődöntőben ismét dán rivális jön szembe. Remélhetőleg ezúttal fordított végeredmény születik…

Elolvasom a cikket