Joe Biden legújabb ötlete milliók életét veszélyeztetheti

Ted Cruz texasi szenátor élesen kritizálta a Joe Biden által javasolt kannabisztörvény-módosítást, amely a marihuánát az I-ből a III. kategóriába sorolná át. Arra hivatkozott, hogy amióta legalizálták a marihuánát az USA több államában, nőtt a járművezetés során bekövetkezett sérülések és halálozások száma – írja a Drogkutató Intézet.

Egy 2022-es tanulmány megállapította, hogy 2009 és 2019 között a rekreációs célú marihuána legalizálása a sérüléses balesetek 6,5 százalékos, a halálos kimenetelű balesetek 2,3 százalékos növekedésével volt összefüggésben. És a Biden-terv ahelyett, hogy családjaink biztonságának megőrzésén dolgozna az utakon való közlekedéskor, elrendelte, hogy a marihuánát átsorolják – háborgott Cruz. Az átsorolással gyakorlatilag enyhíteni fogják a kannabisz használatának korlátozásait.

A meghallgatáson az American Automobile Association képviselője azt mondta, hogy az elmúlt néhány évben valóban azt tapasztalták a sofőrök egy részénél, hogy a kannabisz fogyasztása után fokozott veszélynek tették ki magukat és másokat is a közúti közlekedés során.

Nagy kérdés, hogyan alakul az amerikai álláspont az elnökválasztást követően: Tucker Carlson szerint például Donald Trump nyer majd, ha addig nem ölik meg.

Elolvasom a cikket