A boldogsághormont befolyásoló élelmiszereket neveztek meg

Elmondása szerint a legnagyobb endorfin-kitörés a fájdalom leküzdésekor következik be. Van azonban két olyan termék, amely növeli a hormon termelését – a csípős paprika és a keserű csokoládé.

Az endorfinok narkotikus anyagok, amelyek az agyban termelődnek – mondták a szakértők.

Malysheva kollégái elmondták, hogy a csípős paprika kapszaicint tartalmaz, ami beindítja az endorfin termelődését. Ezt fájdalomcsillapítóként is használják. A gyógymód szerepel a fájdalom kezelésére vonatkozó szabványokban. Emellett a keserű csokoládé is serkenti a boldogsághormon termelődését. Ez akkor érezhető, amikor az ember ezt a terméket fogyasztja. Van egy másik módja is az endorfinok növelésének – a testmozgás.

Korábban Malysheva azt mondta, hogy a stressz az élet szerves és fontos része. Szerinte ez a test fontos állapota, amely segít hatékonyan túlélni csak a fizikai aktivitást.

Natalia Shindryaeva orvos-neurológus is azt mondta, hogy a sajt, a szárított gyümölcsök, a hüvelyesek, a sötét csokoládé triptofánt tartalmaznak – egy aminosavat, amely az úgynevezett boldogsághormonná, szerotoninná alakul át. Ez segít csökkenteni a stressz szintjét az emberi szervezetben.

Elolvasom a cikket