Lázár János: A gyerekeink, unokáink jövője a tét!

MH/ MTI
2024. május 30. csütörtök. 22:54

Lázár János hangsúlyozta: ha leszünk elegen, akkor ki tudunk tartani a béke mellett, ha nem leszünk elegen, a nyugatiak bele fognak szorítani a háborúba. Nagyon meg kell fontolni azt, hogy az ember hova húzza be a voksát, ha háború és béke kérdéséről van szó – tette hozzá.

A miniszter a fórumon arról is beszélt: az összes kormányzati célkitűzés arra irányul, hogy a vidék polgárai számára lehetőséget teremtsenek. Kiemelte: azt szeretnék, hogy a vidéki ember ne legyen másod- vagy harmadrendű, ne csak Budapest fejlődjön.

Szeretnék, ha az erőforrásokból jutna vidékre, és a vidéki ember számára is szeretnének lehetőséget teremteni, hogy tehetsége, tudása, ambíciója és célja szerint tudja megélni az életét. Ebben a megyei jogú városok, közöttük Szolnok, kifejezetten jó szövetséges volt. A Szolnokkal kötött szövetség egyik legszimbolikusabb jelképe a 4-es út négysávosítása, az M4-es megépítése a városig – mondta.

Az M4-es út építését Szolnoktól folytatják Karcag felé, onnan pedig meg fogják építeni Berettyóújfaluig, „mert az Alföld közepének is szeretnénk lehetőséget teremteni, nem csak a központi részeknek és nem csak a Nyugat-Dunántúlnak”.

Terveznek egy nagy vasútfejlesztést és egy nagy autópálya-fejlesztést is az eddigieken túl. Meg akarják építeni Dunaújváros és Kecskemét között az M8-as autópályát, amelyet össze akarnak kötni az M4-essel és építeni akarnak egy vasúti elkerülőt, a V0 szakaszt, amely az M0-s „vasúti testvére akar lenni”. Azt szeretnék, hogy Nyugat felé Magyarországon vezessen mindenkinek az útja, „embernek, áruforgalomnak, politikának, hatalomnak”. Ma 700 milliárd forintot fizetnek a külföldiek azért, hogy a magyar autópályát használják, ez óriási bevétel – tette hozzá.

Lázár János emlékeztetett arra, hogy amikor a szolnoki ellenzék lehetőséget kapott 2019-ben, akkor nem mentek semmire, cserben hagyták a szolnokiakat. Szalay Ferenc polgármester bizonyította, hogy akkor is hely tud állni, amikor nincs többsége. Ez a politikai tudás, tapasztalat, felkészültség – mondta Lázár János.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) azt mondta, hogy mindenki a béke és háború kérdését tartsa szem előtt június 9-én.

Elolvasom a cikket