Ilyen karaktert játszik Denzel Washington a Gladiátor II-ben

Egyre több információ kerül napvilágra a Gladiátor II-ről – amelyet nálunk november 14-én mutatnak be –, bár a történet részleteit illetően még mindig nagy a homály. Azt tudni lehet, hogy a főhős az immár felnőtt Lucius Verus (Paul Mescal), Commodus császár unokaöccse, a főgonosz pedig Caracalla császár (Joseph Quinn), aki a valóságban is a Római Birodalom történetének egyik legsötétebb zsarnoka volt.

Visszatér ez első részből Lucius édesanyja, Lucilla is (Connie Nielsen). Talán a legnagyobb érdeklődés az új fontos karaktert övezi, akit Denzel Washington formál meg. Pár dolog kiderült már róla. Felszabadított gladiátor, aki különleges harci tudásának köszönhetően emelkedhetett ki a rabszolgák közül.

Később azonban nem a korabeli szórakoztatóiparban csinált karriert, vagyis nem nyitott gladiátoriskolát, amely harcosokat készít fel az arénában való szereplésre. Ennél sokkal magasabbra küzdötte fel magát: nagypályás fegyverkereskedő lett. A birodalom hatalma csúcsán van, de újabb és újabb háborúkat folytat a határain, ezért nagy szükség van katapultokra és más ostromgépekre, és Washington karaktere ebben a virágzó bizniszben érdekelt.

Mivel a hadsereg számára megkerülhetetlen figura, a karakter hatalma vetekszik a szenátorokéval, s ennek megfelelően ambiciózus politikai terveket szövöget. Ennél többet nem nagyon lehet tudni, de egyes rajongók szerintWashington ezúttal a „titokzatos cselszövő” karaktertípust testesítheti meg, akinek nem teljesen világosak a szándékai azon kívül, hogy a mérleg nyelve akar lenni a nagyok játszmájában.

Elolvasom a cikket