Ez a két élelmiszer rákhoz vezethet az onkológus szerint

Alkohol

Nicole Andrews amerikai dietetikus megjegyezte, hogy az embereknek lehetőség szerint kerülniük kell az alkohol és a feldolgozott húsok fogyasztását, mivel többször kimutatták, hogy hozzájárulnak a rákos sejtek fejlődéséhez.

Nicole regisztrált dietetikus, aki az onkológiai táplálkozásra specializálódott, és rákos betegekkel dolgozik, hogy támogassa gyógyulásukat és egészségüket étrenden, testmozgáson és életmódbeli változtatásokon keresztül.

A szakértő szerint minden alkoholt, még a vörösbort is kerülni kell, mivel a fogyasztást hat különböző típusú rákbetegséggel hozták összefüggésbe.

„Az alkoholfogyasztás nemcsak a máj egészségének gyilkosa, hanem növeli a mell-, száj-, torok-, nyelőcső- és vastagbélrák kockázatát is” – magyarázta.

A Cancer Council of Australia szerint erős bizonyítékok vannak arra, hogy már kis mennyiségű alkohol is növeli a rák kockázatát.

Nem a rák az egyetlen egészségügyi kockázat, amelyet az alkohol jelent, mivel elősegíti a súlygyarapodást és az elhízást, valamint összefüggésben áll a májcirrózissal (hegesedés), az alkoholfüggőséggel, a szélütéssel, az öngyilkossággal, a sérülésekkel és az autóbalesetekkel.

Feldolgozott hús

Nicole azt is mondta, hogy kerülje a feldolgozott húsokat, beleértve a szalonnát, a sonkát és az előfőzött kolbászt, például a chorizót és a kolbászt.

A vörös hús összefüggésbe hozható a vastag- és végbélrák fokozott kockázatával.

„A húsfeldolgozás során alkalmazott magas hőmérséklet rákkeltő vegyületek, például policiklusos aromás szénhidrogének és heterociklusos aminok képződéséhez vezethet, tovább növelve a rák kockázatát” – mondta.

A vörös hús olyan vasat tartalmaz, amely metabolizálva káros vegyületeket képezhet, amelyek károsíthatják a vastagbelet. Erős bizonyíték van arra, hogy a feldolgozott hús növeli a bélrák kockázatát.

A feldolgozott húsok sok zsírt és sót tartalmazhatnak, ezért korlátozza vagy teljesen kerülje el őket.

Elolvasom a cikket