Elon Musk lesz Trump tanácsadója?

A lap szerint Trump és Musk már tárgyaltak egy ilyen lehetőségről. Az újságnak a tárgyalásokat ismerő forrásai szerint Musk tanácsadói szerepe még nem teljesen meghatározott, és lehet, hogy egyáltalán nem is kerül rá sor. Az újság beszélgetőpartnerei szerint arról tárgyaltak, hogyan lehetne „Musknak hivatalos inputot és befolyást adni a határbiztonsággal és a gazdasággal kapcsolatos politikákra”. Ezekben a kérdésekben a vállalkozó „aktívabbá vált” – írta a WSJ.

Elon Musk 2022 őszén vásárolta fel a Twiiter közösségi hálózatot (amelyet 2023 nyarán átneveztek X-re). Ezt követően helyreállította Trump fiókját, amely 2021 januárja óta határozatlan időre blokkolva volt, mert támogatói megrohamozták a Capitoliumot. Musk ezt azután tette, hogy felmérést végzett a felhasználók körében. Az üzletember hibának nevezte a volt amerikai elnök fiókjának blokkolását.

A blokkolás után Trump maga is létrehozta saját közösségi hálózatát, a Truth Social-t, ahol posztjait teszi közzé. Nem tervezte, hogy visszatér a Twitterre, miután feloldották a fiók blokkolását – jelentette a Reuters.

Május 22-én Musk beleegyezett Robert Kennedy Jr. független elnökjelölt javaslatába, hogy rendezzenek vitát Trump és demokrata ellenfele, a jelenlegi amerikai elnök Joe Biden között, amelyen maga Kennedy is részt venne. Az első választási vitát Biden és Trump között június 27-én rendezik meg a CNN műsorán. A második forduló szeptember 10-én lesz az ABC műsorán.

Az amerikai elnökválasztást novemberben tartják. Trump és Biden a fő esélyesek a jelöltségre, a republikánus és a demokrata delegáltak szavazatainak több mint 50 százalékával.

Elolvasom a cikket