Búcsúkoncertet ad Budapesten a Habana Social Club

Chavez Alberto Reyes, az együttes frontembere jelenleg Kuba leghíresebb színpadán, az El Guajiritóban lép fel rendszeresen, ahova nem kevesebb, mint száz dollár a belépő.
Nemrégiben egy híres amerikai producer vendégeskedett a szórakozóhelyen, ahol hallotta énekelni Chavezt, s egyből beleszeretett a hangjába. Olyannyira, hogy szerződést is ajánlott, így jövőre Alberto már a saját show-jában lép pódiumra majd Las Vegasban. Ígya Habana Social Club feloszlik, idén el is búcsúzik a közönségtől, de utoljára még Európában egy hatalmas koncertturnén vesz részt kilenc ország érintésével.

Ez alkalomból a zenekar a szintén világhírű Tropicana Club szólótáncosaival egészül ki – így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

A Buena Vista Social Club 2014-ben az „Adios Tour” keretében köszönt el rajongóitól, melyet követően még inkább megnőtt a Habana Social Club népszerűsége. A több mint fél évszázados múlttal rendelkező Habana Social Club alapító tagjai közül már páran eltávoztak az élők sorából, így a jelenleg tizenegy fős zenekar az évtizedek során többször megújult, fiatal virtuóz zenészek is csatlakoztak az idősebb tagok mellé.

Francisco Sanchez Ramos és Rubén Gonzalez alapítók szerint: „A kubai nép életéhez, sorsához, emlékeihez egy-egy dal kötődik, amelyek a világ minden emberéhez szólnak, kivétel nélkül mindenki magáénak érezheti a mi bánatunkat és boldogságunkat. Ez a zenei örökség óriási alázatot és felelősséget kíván tőlünk, előadóktól.”

A koncertturné alatt, a különleges show nézőiként megtapasztalhatjuk a kubai életérzést: a Habana Social Club dalai mellett számos latin-amerikai világsláger akusztikus átdolgozást is meghallgathatjuk. A zenei utazáson felcsendülnek a legnagyobb kubai slágerek: Flor palida, Chan – Chan, Bailando, Vivir Mi Vida, El Carneval, Guantanamera, Caballo viejo, Represent Cuba, vagy az Anhelo, amit Ricky Martin is feldolgozott.

A koncert minden korosztály számára páratlan zenei csemege, az autentikus díszlet, a Tropicana Club táncművészei, a színes jelmezek, a havannai hétköznapok hangulatát felidéző vetítés is felejthetetlenné varázsolják az estét.

Elolvasom a cikket