A kozmetikus elmagyarázza hogyan befolyásolja az alkohol a bőr állapotát

Anna Tarasenko kozmetológus Instagram-posztjában elmondta, az alkoholos italok valóban csökkentik a bőrünkben lévő vitaminok és antioxidánsok szintjét. Ezért tűnhet fáradtnak az arcunk. A bőr kevésbé lesz ragyogó és gyorsabban öregszik.

Dehidratáltság és nedvességvesztés következik be. Az alkohol nagyon erős vízhajtó. Ha gyakran vétkezik, a bőr kevésbé lesz rugalmas és hidratált, és duzzanat jelenik meg.

A kozmetikus szerint értágulat és rosacea is lehetséges. Az alkohol hatására az érhálózat még jobban kitágul, és ez a bőr gyulladásos állapotává fejlődhet. Ha tehát rózsásak az orcái, korlátozza az italok mennyiségét.

„Gyulladást és a pattanásokat kockáztat. Az alkohol kiválthatja a gyulladást, és ronthatja a bőr helyzetét” – figyelmeztet az orvos.

A regenerálódási folyamat lelassulása szintén az alkohol következménye. A fokozott alkoholfogyasztás befolyásolja mind az egyszerű karcolások, mind az egyéb sérülések gyógyulását.

„Összefoglalva, nem démonizálom az alkoholt, de a túlzott fogyasztás a bőr állapotának romlásához vezethet” – mondja Anna Tarasenko.

Elolvasom a cikket