Okok, amelyek magas vérnyomáshoz vezethetnek

Az artériás magas vérnyomás tünetei lehetnek a fejfájás, a szédülés, a látászavar és az érzelmi labilitás – magyarázta Denis Szokolov kardiológus, az orvostudományok kandidátusa, amelyről a Life.ru írt.

Elmondása szerint azok az emberek, akik olyan tényezőkkel szembesülnek, mint a stressz, a hirtelen időjárás-változás, valamint az alkoholfogyasztás és a dohányzás, ki vannak téve az emelkedett vérnyomás kockázatának.

„A hipertóniás krízis rendkívül veszélyes állapot, amely azonnali orvosi ellátást igényel” – figyelmeztetett Szokolov a RIAMO-val folytatott beszélgetésben.

Elmondása szerint a helyes méréshez ajánlott nyugodt környezetet biztosítani, megfelelő testtartást felvenni és mindkét kézzel mérni a nyomást a mutatók dinamikájának nyomon követése érdekében. A hipertóniás válság jelei esetén pedig gyógyszert kell szedni a nyomás csökkentésére, és orvosi segítséget kell kérni.

A megelőzéshez egészséges életmódra, mérsékelt fizikai aktivitásra és az asztali só bevitelének korlátozására van szükség. Ezenkívül érdemes lemondani a dohányzásról és az alkoholról, megszüntetni a stressztényezőket és rendszeresen mérni a nyomást. Fontos továbbá kardiológushoz fordulni, aki vizsgálatot végez, és szükség esetén kezelést ír elő – foglalta össze Szokolov.

Elolvasom a cikket