Májat revitalizáló ételeket neveztek meg

A káros, különösen a koleszterinben gazdag élelmiszerek kizárása mellett az orvosok azt javasolják, hogy fogyasszunk néhány olyan terméket, amelyek gyorsabbá teszik a szerv helyreállítási folyamatát.

Ha a gyorsételek, az alkohol, az édes és zsíros ételek ártalma nyilvánvaló, akkor kevesen tudják, hogy a sóska vagy az áfonya már meglévő májbetegség esetén károsíthatja a májat. A savanyú bogyók és zöldségek a már meglévő májbetegségek súlyos súlyosbodását okozhatják, mivel túlterhelik a szervet savfeldolgozással. Csak a májra káros termékek fogyasztásának lehető legnagyobb mértékű csökkentésével lehet minimalizálni a májműködési zavarokkal és annak állapotával kapcsolatos kockázatokat – hangsúlyozzák az orvosok.

Milyen termékek hasznosak a máj számára?

Az orvosok megnevezték azon termékek listáját, amelyek hozzájárulnak a szerv normalizálásához, nem terhelik túl a májat, hozzájárulnak a károsodott májsejtek korai helyreállításához.

A máj számára hasznos termékek listája:
lenmag;
káposzta (fehér káposzta, karfiol és brokkoli);
sovány halfajták;
érett gyümölcsök és bogyós gyümölcsök, nem savas fajták;
alacsony zsírtartalmú tejtermékek;
vegetáriánus ételek, főzve, párolva, sütve;
csirketojás (naponta legfeljebb egy tojás);
sárgarépa és cékla;
héj nélküli szőlő, görögdinnye, datolyaszilva;
természetes gyümölcs- és zöldséglevek.

Az orvosok azonban hangsúlyozzák, hogy az öngyógyítás a máj esetében különösen veszélyes. A diéta korrigálása a betegségek jelenlétében csak szakember segítségével végezhető. Az orvosok hangsúlyozzák, hogy az ajánlott termékek listája alkalmas a májbetegségek megelőzésére.

Elolvasom a cikket