Nem nyert a Fehérvár, ezzel visszacsúszott a negyedik helyre

MH/MTI
2024. május 18. szombat. 20:39
Frissítve: 2024. május 18. 20:48

A székesfehérváriak a gól nélküli döntetlennel egy pontot szereztek, a Puskás Akadémia viszont győzött, így a felcsúti csapat előzött.

A két Fejér vármegyei klub a Konferencia-liga selejtezőjében lesz majd érdekelt a nyáron.

OTP Bank Liga, 33. forduló:
Fehérvár FC-Diósgyőri VTK 0-0
Sóstói Stadion, 6133 néző, v.: Karakó
sárga lap: Gergényi (57.), Spandler (77.), illetve Klimovics (11.), Lund (45+2.), Gera D. (49.), Szabó L. (53.), Jurek (62.), Csorbadzsijszkij (70.)

Fehérvár:
Tóth B. – Serafimov, Spandler (Tóth T., 89.), Gergényi – Bese (Stefanelli, 57.), Csongvai, Sigér (Gradisar, 57.), Schőn – Christensen, Katona (Pető, 76.) – Karamoko

Diósgyőr:
Ogyincov – Gera D. (Baco, 71.), Szatmári (Csorbadzsijszkij, a szünetben), Lund, Stephen – Bényei, Bokros – Pernambuco (Kampecisz, 80.), Klimovics, Jurek (Franchu, 66.) – Szabó L. (Edomwonyi, 66.)

A Fehérvár játszott fölényben, a támadások többségét a hazai csapat vezette. Nem telt el fél óra, amikor Sigér jobb oldali beadását követően Karamoko magasra ugorva a vendégek kapujába fejelt. Hosszas VAR-ellenőrzés után azonban Karakó Ferenc játékvezető érvénytelenítette a találatot, mert a gólt megelőző szabadrúgásnál Sigér lesről mozdult vissza a labdáért. Nem sokkal később a hazai ultrák pirotechnikai eszközöket hoztak működésbe, nagy füst keletkezett a fehérvári kapunál, emiatt percekig állt a játék.

A szünet után nagyobb fokozatra kapcsolt a Fehérvár, majd Bartosz Grzelak vezetőedző középpályások helyett támadókat hozott be, ezzel is növelve az esélyét a gólszerzésnek. Lüktető volt a játék, a hazai csapatnak akadtak tiszta lövőhelyzetei, de nem voltak pontosak a lövések. A 90. percben Serafimov kotorta be közelről a labdát, hatalmas volt a hazai öröm, a VAR jelzése alapján azonban ezt a gólt sem adta meg a bíró, les miatt. Poharak hullottak a pályára, amikor pedig valamelyest megnyugodtak a kedélyek, a maradék pár percben már nem esett gól.

Elolvasom a cikket