Szentkirályi Alexandra: Azonnali megoldást biztosítunk a BKK-dolgozóknak

MH/MTI
2024. május 16. csütörtök. 12:57

Szentkirályi Alexandra előző csütörtöki bejegyzésében azt írta: tudomására jutott, hogy a főváros közlekedési cége még legalább hét hónapig nem tudja biztosítani a saját alkalmazottainak a vállalati országbérletet, vagyis a MÁV-Volán-járatokon való ingyenes utazás lehetőségét. „Egy applikáció-fejlesztés miatt csúszik az ügy, 15 ezer ember ingyenes utazása kerül ezzel veszélybe” – írta, hozzátéve: ez elfogadhatatlan, azonnali megoldás kell, „ezért intézkedni fogok az ügyben”.

A kormánypártok főpolgármester-jelöltje ezután telefonon egyeztetett Lázár János építési és közlekedési miniszterrel, a beszélgetésről készült videófelvételt meg is osztotta a közösségi oldalán.

A beszélgetésben Lázár János felidézte: azt kérték tőlük, hogy várjunk karácsonyig, „ami tarthatatlan szerintem és vállalhatatlan, mert a megállapodást megkötöttük februárban erről”. Ha februártól idáig az elmúlt három hónapban valamit csináltak volna, akkor ez most rendelkezésére állhatna minden BKK dolgozónak, de úgy tűnik, hogy semmit nem csináltak – jegyezte meg a miniszter.

Szentkirályi Alexandra felvetésére Lázár János azt ígérte, hogy a BKK-alkalmazottak a MÁV-applikáción keresztül kaphatnak virtuális bérletet.

Lázár János kijelentette: „ezt meg tudjuk oldani, és meg is fogjuk oldani, mert valóban nem lehet se Karácsonyra, se karácsonyig várni, mert ez aránytalan kárt okozna” azoknak, akik a BKK-nál dolgoznak.

„Azért, mert a fővárosban három hónapig nem csináltak semmit a lustaság okán, ez szerintem nem magyarázat arra, hogy kárt okozzanak dolgozóknak” – mondta a miniszter.

Elolvasom a cikket