Megkezdte kétnapos látogatását Pekingben az orosz elnök

MH/ MTI
2024. május 16. csütörtök. 6:47

Az államfő kétnapos látogatást tesz Pekingben és Harbinban. Ez az első külföldi útja, amióta megkezdte újabb elnöki periódusát.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség közlése szerint Vlagyimir Putyin gépe helyi idő szerint hajnalban érkezett a pekingi repülőtérre. Reggel Hszi Csin-ping kínai államfő személyesen is üdvözölte. A két elnök első programpontként személyes tárgyalást folytat.

Az orosz elnök sajtószolgálata a látogatást bejelentve közölte, hogy Putyin Hszi Csin-ping kínai államfő meghívására látogat Pekingbe, ahol a várakozások szerint „részletesen megvitatják az átfogó partnerség és a stratégiai együttműködés kérdéseinek egész sorát”, valamint „meghatározzák az orosz-kínai gyakorlati együttműködés továbbfejlesztésének kulcsfontosságú területeit”. Megemlékeznek a kétoldalú diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulójáról is.

Harbinban Vlagyimir Putyin részt vesz a nyolcadik orosz-kínai expó és a negyedik orosz-kínai régióközi együttműködési fórum megnyitó ünnepségén, valamint találkozik a helyi műszaki egyetem diákjaival és tanáraival.

Vlagyimir Putyin legutóbb tavaly októberben járt Pekingben, ahol a csúcsszinten megrendezett Egy övezet, egy út fórum vendége volt.

Elolvasom a cikket