Börtönbe kerül a pálinkás gyilkos

MH/ MTI
2024. május 16. csütörtök. 17:17

Vándor Virág felidézte: a nő tavaly májusban rájött, hogy férjének viszonya van egy kolléganőjével, ezért rendszeressé váltak a veszekedések, és az asszony el is akart válni.

A zalai kisvárosban – a korábbi rendőrségi tájékoztatás szerint Zalalövőn – lévő otthonukban a vádlott egy május végi délutánon megivott fél üveg pezsgőt, majd később az udvarukon kiabálni kezdett a férjével, és legalább háromszor nagy erővel, tenyérrel megütötte a halántékát, a fülét és a tarkóját. Az ütések hatására a férfi nekiesett a mögötte lévő házfalnak.

Három órával később a garázsukban ismét vitatkozni kezdtek. A még mindig enyhén ittas nő a pincéből magához vett egy egyliteres pálinkás üveget, az abban lévő kevés italt a férje fejére öntötte, majd körülbelül három méterről, közepes erővel hozzávágta az üveget a vele szemben, egy sámlin ülő férjéhez. A férfi arcának bal oldalát találta el, majd még egy erőteljes mozdulattal mellkason lökte, aki így nekiesett a mögötte lévő fadeszkáknak.

A férfi a bántalmazását végig tűrte, nem tanúsított ellenállást sem. Mindezek után azonban autóba ült, majd leparkolt a mintegy fél kilométerre lévő völgyhíd alatti murvás úton. Másnap kora reggel itt talált rá a felesége a kocsi mellett a halott férjére.

A bántalmazás következtében a férfi arca zúzódást szenvedett, és a felső háti csigolyákkal együtt bevérzett. Halálának közvetlen oka a pálinkásüveggel az arcát ért ütés volt, amely visszafordíthatatlan agyi sérüléseket okozott.

A Zalaegerszegi Törvényszék előkészítő ülésén a történteket beismerő, a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat bűnösnek mondta ki halált okozó testi sértés bűntettében. A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a nő megbánását, büntetlen előéletét és rendezett családi körülményeit, ezért egy év és nyolc hónap, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte jogerősen.

Elolvasom a cikket