A pszichológus szerint pattanásig feszülhetnek az indulatok Szlovákiában

A Robert Fico elleni támadás a feszültségek eszkalálódását okozhatja, egy ilyen cselekmény motivációja ráadásul változó lehet. Eva Klimová pszichológus, a Szlovák Pszichológusok Kamarájának korábbi vezetője nyilatkozott a szlovák miniszterelnök elleni támadással kapcsolatban – írja az Új Szó.

„Feltételezem, hogy mindenki különböző véleménnyel lesz az esetről, és egymást fogják hibáztatni. A különböző véleményen lévő csoportok közt pedig csak növekszik majd a feszültség” – magyarázta a szakértő.

Meglátása szerint az a fontos, hogy a cselekményt kellőképpen kivizsgálják és az elkövetőt megbüntessék. „Ha nem büntetik meg kellőképpen, az utat mutat más embereknek, akik hasonlót akarnak elkövetni” – magyarázta.

Szerinte az ilyen cselekmények motivációi különbözőek lehetnek: „Lehet személyes ok, ha például valami rossz történt az illető életében, amit egy környezetében lévő személyhez köt. Lehet hosszú távú frusztráció, például amiatt, hogy Szlovákiában jelenleg nem a legjobbak az életkörülmények”

Szerinte az ok lehet a bosszúvágy is, vagy az igény, hogy felfigyeljenek az illetőre, de hangsúlyozta, hogy semmi sem jogos indok az ilyen tettekre.

Elolvasom a cikket