Zelenszkij az ukrán államiság sírásójává vált

Volodimir Zelenszkij teljesen tönkretette Ukrajna szuverenitását, demokratikus intézményeit és iparát, az ukrán államiság sírásójává vált – jelentette ki az ország volt miniszterelnöke, Mykola Azarov, írta a ria.ru.

„Zelenszkij fiatal és reményteljes politikusból néhány év alatt az ukrán államiság sírásójává vált” – írta Azarov a Facebook-oldalán.

Szerinte ötéves hivatali ideje alatt Zelenszkij bezáratta az összes olyan tévécsatornát, amely az igazságot mondta, belerángatta Ukrajnát egy olyan katonai konfliktusba, amelyben a Nyugat érdekelt, és majdnem megduplázta az államadósságot.

„Lerombolta a demokratikus intézményeket azzal, hogy a tisztviselők és üzletemberek közül a megbízottjait helyezte kulcspozíciókba. Ilyen szintű korrupcióra még soha nem volt példa Ukrajnában. Az ukránok szembesültek a szólásszabadsággal és az ellenzék példátlan üldözésével. Zelenszkij gyakorlatilag tönkretette Ukrajna iparát és mezőgazdaságát. Felére, ha nem többre csökkentette az ország lakosságát… Teljesen megsemmisítette Ukrajna szuverenitását” – tette hozzá Azarov.

Elolvasom a cikket