Juhokat falt föl a medve

Mindössze egy juhot hagyott életben, négyet megölt, egyet pedig magával vitt az a medve, amely hétvégén tört be egy recsenyédi gazdaságba – írja a Székelyhon. Mint az erdélyi újság közölte, az érintett telek birtokosa nem tárcsázta a 112-es segélyhívó számot, hiszen csak hajnalban vette észre a támadást. S bár a nagyvad akkorra már eltávozott, de jegyzőkönyv készült az esetről.

A helyi Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász-egyesület elnöke, Jakab Attila homoródszentmártoni polgármester közölte, nem kizárt, hogy arról a medvéről lehet szó, amely már korábban is ölt jószágokat a környékbeli településeken. A sportember ezért valószínűnek tartja, hogy előbb-utóbb visszatér a mackó az ottani gazdaságok valamelyikébe, hiszen már megtanulta, hogy a portákon könnyen élelemhez juthat.

A vadász hozzátette, sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy a visszajáró medvék esetében csak a kilövés jelent jó megoldást.

A lap arról is ír, hogy érdemes vigyázni Bágy határában, hiszen a falutól csak méterekre bocsozott le egy anyamedve. Az érintett egyed még nem okozott gondokat, így nem is kell fellépni ellene, de azért jó, ha a lakók óvatosan közlekednek. Szintén helyi hír, hogy egy másik nagyvadat a minap ütöttek el Homoródszentmárton községben.

Elolvasom a cikket