Elárvereznék Maradona rejtélyesen eltűnt Aranylabdáját

A vb legjobb játékosának járó Aranylabda-díj rejtélyes körülmények között tűnt el, évtizedek óta nem lehetett róla tudni, csak a közelmúltban került elő.

A trófeát a jövő hónapban bocsátják árverésre Párizsban. Az argentin focilegenda örökösei szerint azonban a díjat ellopták, ezért a jelenlegi „tulajdonosnak” nincs joga értékesíteni. Ügyvédjük, Gilles Moreu azonnali kérelmet nyújt be a Párizs melletti nanterrei bíróságnak, hogy vonják vissza a trófeát az aukcióról. Moreu azt mondta, hogy kérni fogják az Aranylabda-díj bírósági lefoglalását, és feljelentést tesznek lopás miatt.

A trófea egy magángyűjteményből származó tételek között jelent meg. A pletykák szerint Maradona egy pókerjáték során vesztette el, vagy eladta, hogy kifizesse az adósságait. Egyesek szerint azonban Maradona egy nápolyi bank széfjében tárolta a trófeát, amelyet helyi gengszterek raboltak ki 1989-ben, amikor a Serie A-ban játszott. Örökösei úgy vélik, hogy a bankból lopták el.

Moreu Maradona két lányát képviseli. Elmondása szerint az örökösök csak nemrég tudták meg, hogy a trófeát ellopták. A család azért akarja betiltatni az eladást, mert úgy vélik, az Aranylabda-díj az övék. Az aukciósház azonban azzal érvelt, hogy az a személy, aki évekkel ezelőtt megvásárolta a trófeát, nem tudta, hogy ellopták.

Elolvasom a cikket