Trump korábbi személyes ügyvédje vallomásával folytatódott az ex-elnök elleni bírósági tárgyalás

MH/MTI
2024. május 14. kedd. 6:35

Az ügyész kérdésére a jogász azt mondta, hogy saját forrásaiból fizetett Stormy Daniels felnőttfilmes színésznőnek 130 ezer dollárt, hogy ne beszéljen Donald Trumphoz fűződő állítólagos kapcsolatáról.

A nő korábban több interjúban tagadta az intim viszonyt Donald Trumppal, múlt héten a bíróságon tanúvallomásában ugyanakkor azt állította, hogy 2006-ban intim kapcsolatba került az akkor üzletember Donald Trumppal.

Michael Cohen a bíróság előtt elismerte, hogy 2016 szeptemberében kevesebb mint két hónappal a választás előtt titokban felvette beszélgetését Donald Trumppal. A felvételt a bíróságon is bemutatták, amiben egy 150 ezer dolláros kifizetésről van szó egy lapkiadónak, hogy megvásárolja egy fotómodell sztorijának közlési jogát, aki azt állította, hogy évekkel korábban közeli kapcsolatban volt Donald Trumppal.

A vallomásában elismerte, hogy a 2016-os, Donald Trump győzelmével végződő elnökválasztás után csalódott volt, hogy a neve nem merült fel a Fehér Ház kabinetfőnöki posztjára.

Michael Cohen az elmúlt hónapban többször hangoztatta, hogy szeretné börtönben látni egykori főnökét, a korábbi elnököt. Az egykori ügyvédet gazdasági bűncselekmények miatt korábban már bűnösnek találták, valamint hamis tanúzás miatt is elmarasztalták.
Donald Trump korábbi személyes ügyvédjének tanúvallomása kedden folytatódik.

Donald Trump a bíróság hétfői tárgyalása után úgy nyilatkozott, hogy ez a nap is megmutatta, hogy politikai ellenfelei a jogrendszert fegyverként használják fel ellene, és céljuk, hogy eltávolítsák őt a választási kampányból. Megismételte, hogy semmi bizonyíték nincs arra, hogy bűncselekményt követett volna el, az ügyet tárgyaló bírót pedig nagy mértékben elfogultnak nevezte.

A New York-ban április 15-e óta zajló bírósági büntetőper tárgya a Stormy Daniels-nek kifizetett hallgatási pénz elszámolása. Az ügyészség szerint Donald Trump utasítására történt a kifizetés, amit jogi költségként tüntettek fel Donald Trump választási kampánya idején. A hallgatási pénz kifizetése önmagában nem illegális, hanem létező jogi eljárás az amerikai törvények alapján.

Elolvasom a cikket