Ezeket együk, ha fáj az ízület!

A gyümölcsök, a zöldségek, a hal- és diófélék valamint a bab és az alacsony feldolgozottságú, de telített zsírokat tartalmazó termékek egyaránt fontosak az egészség szempontjából – s egyben segíthetnek az ízületi bántalmak elleni harcban is – írja friss cikkében a brit Express. Mint az orgánum által megkérdezett szakember, Fiona Callingham elmondta, az Egyesült Királyságban emberek millióit érintik az ízületi kórságok. Utóbbiak az érintett állapotától függően végtagfájdalmakat, gyulladásokat, merevséget és/vagy mozgási problémákat okozhatnak.

A szakember ugyanakkor kifejtette, mint sok más állapot esetében, így itt is minimalizálhatjuk a tüneteket a helyes étkezés kiválasztásával.

Például a mediterrán étrend bizonyíthatóan jó a vérnyomásnak, oltalmat ad a krónikus betegségek ellen, könnyebbé teszi a mozgást és mérsékli az ízületekre nehezedő nyomást, hasznos a szívnek és mindezen túl a hízást is elkerülhetjük vele. Mindennek jegyében Fiona Callingham összesen hatféle ételt ajánl a betegeknek.

Így a halak, a diófélék és magvak, a gyümölcsök és zöldségek, az olívaolaj, a bab, és a teljes kiőrlésű gabonák azok, melyek rendszeres bevitele nem csak a gyomrunknak, hanem a sérült, beteg ízületeinknek is megnyugvást hozhatnak.

Elolvasom a cikket