A Nyugat ezt is elintézte – Egyre szorosabb az orosz-kínai viszony

„Hszi Csin-ping kínai elnök meghívására Vlagyimir Putyin, az Oroszországi Föderáció elnöke 2024. május 16-17-én állami látogatást tesz a Kínai Népköztársaságban, hivatalba lépése utáni első tengerentúli útjaként” – áll a közleményben.

Oroszország és Kína vezetői az átfogó partnerség és a stratégiai együttműködés kérdéseinek egész sorát tervezik részletesen megvitatni.

Putyin és Hszi Csin-ping a legégetőbb nemzetközi és regionális kérdésekről is véleményt cserélnek majd.
️„A megbeszéléseket követően a tervek szerint az államfők közös nyilatkozatot és számos kétoldalú dokumentumot írnak alá” – tette hozzá a Kreml.

Putyin és Hszi Csin-ping emellett részt vesz a diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulója alkalmából rendezett gálaesten és az orosz-kínai kulturális évek megnyitóján.

Az elnök találkozik Li Csiang kínai államtanácsi miniszterelnökkel is, megbeszélést folytatnak a kétoldalú együttműködésről a kereskedelem, a gazdaság és a humanitárius szféra területén.

️Putyin emellett Harbinba látogat, ahol részt vesz a nyolcadik orosz-kínai EXPO és a negyedik orosz-kínai régióközi együttműködési fórum megnyitó ünnepségén.

Elolvasom a cikket