A legháborúpártibb politikus miatt Hódmezővásárhelyen különösen nagy tétje van választásnak

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető sajtóértekezletén leszögezte, hogy június 9-e különleges nap lesz Magyarország számára, miután soha korábban nem került sor ugyanazon a napon helyi önkormányzati képviselők és európai parlamenti képviselők megválasztására.

„Ugyanakkor azt gondolom, hogy június 9-e a legkülönlegesebb Hódmezővásárhely szempontjából lesz majd, ugyanis Magyarország legháborúpártibb politikusa itt indul a polgármesteri tisztségért” – emelte ki.

„Az az ember, aki két esztendővel ezelőtt azért küzdött, hogy Magyarországot belevihesse a háborúba, és hogyha 2022-ben megnyerte volna a parlamenti választást, akkor bizony ma Magyarország nyakig lenne az Ukrajnában zajló fegyveres harcokban” – tette hozzá.

„És itt, Hódmezővásárhelyen olyan polgármester indul az ellenzéki összefogás keretében, aki az elmúlt években minden erejét és minden idejét arra szánta, hogy a kormánnyal szemben harcoljon. Márki Zay Péter számára tehát egyedül az a fontos, hogy Magyarországot belevigye a háborúba, ő egyáltalán nem foglalkozik Hódmezővásárhely fejlődésével” – folytatta.

Szijjártó Péter közölte, hogy van ennél jobb megoldás a város és az ország számára is, van egy békepárti polgármester-jelölt ugyanis, Grezsa István, aki fő feladatának Hódmezővásárhely fejlesztését tartja.

Arra emlékeztetett, hogy Grezsa István már bizonyított a kormányzati munkában, ráadásul egy nagyon bonyolult területen, az Ukrajnával való kapcsolattartásban és a kárpátaljai magyar közösség érdekében kellett folyamatosan eljárnia.

„Ha Grezsa Istvánt nyeri a választást Hódmezővásárhelyen, akkor a kormányzattal együttműködésben végre lehetőség nyílik arra, hogy Hódmezővásárhelyre is munkahelyteremtő beruházások érkezzenek, Hódmezővásárhelyen is megindulhasson a fejlődés, és a beruházások miatt még több forrás jusson olyan korábbi fontos célok végrehajtására, mint az utak, járdák és kerékpárutak építése, a gimnáziumok felújítása, az ipari park bővítése vagy éppen a naperőműpark építése a város szomszédságában” – sorolta.

„Egy polgármester-jelöltnek csak a saját városa számíthat, egy polgármester csak saját városa fejlődése érdekében dolgozhat, márpedig ez az elmúlt években Hódmezővásárhelyen nem így volt” – húzta alá.

„És nagyon reméljük, hogy a hódmezővásárhelyiek Grezsa Istvánnak bizalmat fognak szavazni” – tette hozzá.

A miniszter később a helyi aktivistáknak tartott lelkesítő beszédében megismételte: „Ha van valahol tétje az európai parlamenti választásnak és az önkormányzati választásnak együtt, akkor az egész biztosan Hódmezővásárhely. Itt lehet ismételten világossá tenni, hogy Magyarország nem kér a háborúpárti politikusokból, hogy Magyarországon nincsen támogatottság az olyan emberek mögött, akik nem féltvén az emberéleteket, az ország biztonságát, ezt az országot két kézzel rángatták volna bele a szomszédban zajló harcokba” – mondta.

„Ő az, aki, ha jól emlékszem, a kommunistáktól a fasisztákig mindenkit össze akart volna fogni. Az már egyébként a magyar és az európai média közállapotait írja le elég jól, hogy egy ilyen kijelentés után az ember még mindig a politikai rendszer részese lehetett volna vagy lehet” – vélekedett.

„Itt világosan el lehet mondani majd azt is, hogy egy polgármesternek nem az a dolga, hogy éjt nappallá téve a kormány ellen harcoljon. Nem az a dolga, hogy Facebook-lájkokra vadásszon, nem az a dolga, hogy belerúgjon nap mint nap a kormányban, hanem az a dolga, hogy fejlessze a várost” – összegzett.

Elolvasom a cikket