Pénteken indul a 19. Református Zenei Fesztivál

MH/ MTI
2024. május 13. hétfő. 17:22

Mint írták, a Református Zenei fesztivál célja, hogy minél többen megismerjék a gazdag református zenei hagyományokat. A fesztivált Böszörményi Gergely zenei szakember indította útjára.

Az idei fesztiválon a programok a Bakáts téren, a Ráday Házban, a Kálvin Kamara Kertben, a Bibliamúzeumban, valamint a Kálvin téri és a Nagyvárad téri református templomokban lesznek.

A közlemény szerint a Bakáts téren a nagyszínpadon fellép többek között a Platon Karataev Duo, a Talamba Ütőegyüttes, az Ötödik évszak, a Fugato Orchestra és a Lóci játszik.

A Kálvin Kamara Kertben a Jazzation, a Neumann Balázs Trio és a Gáspár Károly Trio, a Ráday Házban pedig a Makám, a Sebő-együttes és a Kossuth-díjas Misztrál koncertezik majd.

Idén is lesz orgonamaraton, amely csatlakozik a Filharmónia Magyarország világméretű Orgonák Éjszakája kezdeményezéséhez: a klasszikus zene kedvelői találkozhatnak Karasszon Eszter gordonkaművésszel, valamint Simon Izabella és Várjon Dénes zongorista művészházaspárral, továbbá Szalai Éva zongoraművésszel és a Somogyi Vonósnégyessel, valamint az In Medias Brass rézfúvós kvintettel.

A Ráday Házban izgalmas előadások várják a közönséget, többek között a vallás és mesterséges intelligencia kapcsolatáról vagy épp a művészeti provokációról – áll a közleményben.

Elolvasom a cikket