Kocsis Máté: Magyarország békéjéről is szól a választás

MH/MTI
2024. május 13. hétfő. 23:08

Kocsis Máté a kormánypárt országjáró fórumának szigetvári állomásán, a rendezvényt megelőzően újságírók előtt kijelentette: Szigetváron is változásra van szükség, mert „világosan látszik, hogy Szigetvár jobb sorsra hivatott”, ideje, hogy jobb kezekbe kerüljön.

Szerinte egy új polgármester képes lesz olyan hangot is hozni a városba, amely segíti a békéről szóló nagypolitikai, európai törekvést.

Rámutatott: a háború és béke kérdése még akkor is minden egyes településen fontos, ha a helyiek távolinak érzik maguktól a konfliktusokat, ugyanis „az európai vezetők jelenleg olyan háborús készülődésben vannak, amelyet nyolcvan éve nem tapasztalhattak az emberek” – emelte ki.
„Német katonák utoljára 1943-ban voltak annyira közel Moszkvához, mint most, (…) a francia elnök megnyitotta a vitát a nukleáris fegyverkezésről, (…) a NATO pedig egy Ukrajna-missziót indít, ami magában hordozza a harmadik világháború lehetőségét” – sorolta.

Érthetetlen szerinte, és a magyar emberek „döbbenten nézik”, hogy a brüsszeli politikai vezetők „miért csinálják” ezt, hiszen ezzel fennáll a veszélye annak, hogy minden európai belesodródik egy olyan háborúba, amit nem nekik kellene megvívniuk – vélekedett.

Azt mondta, hogy aki a baloldalra szavaz, háborúpárti politikusokat erősít, viszont „akik békét szeretnének, szavazzanak a jobboldalra, szavazzanak a Fideszre” – szólított fel.
„Minél több békepárti politikust szeretnénk Brüsszelbe küldeni”, ezért jött Szigetvárra a frakcióvezető Schaller-Baross Ernő fideszes európai parlamenti képviselővel, aki „saját bőrén tapasztalja meg a mindennapokban azt a háborús retorikát, amit Brüsszelben alkalmaznak” – emelte ki közvetlenül a hétfői fórum előtt Kocsis Máté.

Elolvasom a cikket