III. Károly király előléptette Vilmos herceget, Harry hercegnek üzenhetett vele

A cím hivatalos átadására a Middle Wallop-i Army Aviation Centerben tartott ünnepség keretében került sor. Az uralkodó egy díszplakettet is leleplezett, találkozott a díszőrséggel és a hadsereg repülőgépeket bemutató múzeumába is ellátogatott.

Vilmos herceg a képek tanúsága szerint meghatódott, ám öccse, Harry herceg számára ez a kitüntetés talán még komolyabb jelentőséggel bír.

III. Károly király így üzenhetett Vilmos herceg előléptetésével.

Harry herceg számára minden bizonnyal kissé bántóan hat ez a kinevezés, hiszen korábban ő szolgált annál az ezrednél, amelynek mostantól bátyja, Vilmos herceg lesz a vezetője. A sussexi herceg sosem titkolta, hogy katonai szolgálata mennyire komoly hatást gyakorolt az életére, és mennyire szeretne magasabb rangot elérni az ezreden belül.

III. Károly király kifejtette, hogy az ezred biztos kezekben lesz Vilmos herceggel az élén. Méltatta a képességeit is:

„Remélem, hogy az ezred meg fog erősödni, miután a walesi herceg az új vezérezredes. Üdvözlendő, hogy ő nagyon jó pilóta, szóval ez biztató a jövőre nézve.”

Az, hogy az uralkodó Vilmos herceget ilyen módon tüntette ki, fontos üzenet Harry herceg számára. Miközben a sussexi herceg a napokban az Egyesült Királyságban járt, a királyi család tagjai nem találkoztak vele, bár III. Károly király felajánlotta neki, hogy szálljon meg az egyik királyi rezidencián, ő azonban visszautasította ezt.

Úgy tűnik, a brit királyi család tagjai továbbra sem bocsátanak meg Harry hercegnek a családot negatív színben feltüntető korábbi nyilatkozatai miatt. A szakértők szerint Vilmos herceg kinevezésével az uralkodó még inkább azt kívánta sugallni, hogy Harry herceg számára nincs visszaút a királyi családba.

Elolvasom a cikket