Harry herceg visszautasította III. Károly király nagyvonalú ajánlatát

Nem titok, hogy feszült a viszonya a királyi család tagjaival, ám miután fény derült III. Károly király és Katalin hercegné daganatos betegségeire, a sussexi herceg igyekezett békét kötni velük. Bátyja, Vilmos herceg egyelőre nem kíván szoros kapcsolatot fenntartani vele, ahogy Katalin hercegné sem keresi sógora társaságát.

Sokakat meglepett, hogy III. Károly király nem találkozott kisebbik fiával az utazása során, ennek ellenére megpróbált neki segíteni.

III. Károly király biztosította volna a lehetőséget Harry herceg számára

Miután januárban kiderült, hogy az uralkodó súlyos betegséggel küzd, Harry herceg azonnal repülőre ült, hogy személyesen találkozhasson az édesapjával. Bár találkozójuk meglehetősen rövid volt, ám hosszú idő után ez volt az első alkalom, hogy felvették egymással a kapcsolatot.

Tavaly június óta Harry herceg már nem térhet vissza a korábbi királyi rezidenciájára, a Frogmore Cottage-ba, így már januári utazása során is egy hotelben szállt meg.

A bennfentesek azonban elárulták, hogy III. Károly király ezúttal egy nagyvonalú ajánlatot tett: a királyi család egyik birtokán is megszállhatott volna. Harry herceg a hírek szerint visszautasította az ajánlatot, pedig ez minden bizonnyal megkönnyítette volna, hogy találkozhasson az édesapjával.

Harry herceg és a királyi család viszonya valószínűleg továbbra sem felhőtlen. Ezt bizonyítja az is, hogy a sussexi herceg az Invictus Games évfordulója kapcsán megtartott istentiszteletre állítólag a család tagjait is meghívta, ők azonban nem jelentek meg, ehelyett a Buckingham-palota kerti partiján vettek rész.

Elolvasom a cikket