Észak-Korea felszólította a Nyugatot

MH/ MTI
2024. május 13. hétfő. 11:32

Észak-Korea felszólította az Egyesült Államokat és szövetségeseit, köztük több európai országot, hogy ne szítsák tovább a feszültséget az ázsiai-csendes-óceáni térségben – jelentette a KCNA észak-koreai állami hírügynökség hétfőn.

Az észak-koreai külügyminisztérium elítéli azokat a „katonai beavatkozásokat”, amelyeket „az ENSZ által kivetett szankciók esetleges megsértése miatti megfigyelés ürügyén” hajtanak végre a térségben – áll a minisztérium által kiadott közleményben, amelyet a KCNA tett közzé.

Észak-Korea figyelmeztette Németországot, Franciaországot, az Egyesült Királyságot, Ausztráliát, Új-Zélandot és Kanadát, hogy „azonnal hagyjanak föl a feszültséget és bizonytalanságot keltő provokációkkal” – közölte a KCNA.

„A nyugati országoknak el kellene tanakodniuk azon a tényen, hogy miként politikájukkal esztelenül és vakon követik az Egyesült Államokat, azzal saját érdekeiknek ártanak” – idézte a minisztérium közleményét a KCNA, hozzátéve; Phenjan „meg fogja tenni a megfelelő lépéseket az állam szuverenitásának és biztonságának határozott védelméért”.

Elolvasom a cikket