A világ legcsendesebb helye + VIDEÓ

A teremben a visszhang teljes hiánya okozza a teljes némaságot. A hatás a falakat, a padlót és a mennyezetet beborító üvegszálas ékek sorozatának köszönhető, amelyek megtörik és elfojtják a térben kialakuló hanghullámokat.

A helyiség hangszigeteléséről vastag tégla- és acélrétegek gondoskodnak, a kamrát pedig rugók választják el a környező épülettől, hogy ne kerülhessenek be külső rezgések.

Steven J. Orfield tervező szerint azok, akik belépnek a kamrába, képesek hallani saját szívverésüket, valamint belső szerveik machinációit. Eközben a visszhang hiánya teljesen kizökkenti az érzékszerveket, ami egyensúlyvesztést és általános nyugtalanságot eredményezhet sokaknál.

Orfield szerint lehetetlen fél óránál tovább a kamrában maradni anélkül, hogy le kellene ülnie az alanynak, és még egy szék segítsége sem tudja ennél sokkal hosszabb ideig elviselhetővé tenni a helyet. A korábbi rekordot egyébként a Microsoft redmondi központjának visszhangmentes kamrája tartotta –20,6 decibeles minimumszinttel.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket