A sport kohéziós erő

MH/MTI
2024. május 13. hétfő. 20:55

Papp Dániel úgy fogalmazott, a legnehezebb időszakokban is a sport volt az, amibe kapaszkodhatott a magyar társadalom, és amiről azt érezhette, hogy szabadságot nyújt neki.

A közmédia számára fontos, hogy minden, ami magyar, foglalkozzon vele – emelte ki a vezérigazgató, hozzátéve: 2015-ben a közmédia betöltötte azt a hiányt, hogy sporttal is foglalkozzon. Leszögezte: a magyar társadalomnak az egyik fundamentuma a sport, ezért is indult el az M4 Sport csatorna.

Papp Dániel elmondta, azóta bővült az MTVA sportportfóliója. Elindult az M4 Sport +, ami az összmagyarság sporttartalmait sugározza, de bevezették a Nemzeti Sporthíradót, újabb műsorok jelentek meg a rádióban, és rengeteg podcastot is elindított a közmédia – részletezte a vezérigazgató.

Kiemelte: a cél az, hogy folyamatosan fejlődjenek és a legmagasabb színvonalat képviseljék. Óriási felelősségünk van abban, hogy a jövőnek is dolgozzunk, ezért is indult el az utánpótlásképzés – fűzte hozzá Papp Dániel. A vezérigazgató ismertette: jelenleg 43 sportágat közvetít a közmédia, és 2023-ban Prima Primissima díjjal tüntették ki az M4 Sport csatornát.

Papp Dániel szót ejtett az év két legfontosabb sporteseményéről, a labdarúgó Európa-bajnokságról és az olimpiáról, melyekről azt mondta: a közmédia arra törekszik, hogy minél magasabb színvonalon közvetítsék azokat.

Az EB esetében saját stábbal, saját stúdióval, rendkívüli adásokkal és egyéb unikális dolgokkal készül a közmédia, az olimpián tizenkét különböző helyszínen lesz magyar érdekeltség, és mindegyiken ott lesznek az MTVA munkatársai – hívta fel a figyelmet a vezérigazgató.

Papp Dániel emlékeztetett arra, nemrég megjelent egy törvénymódosítás, miszerint az MTVA családjába kerül a Nemzeti Sport is, mely integráció egy előremutató nemzeti sportszövetséget jelent, és nem csak a sportújságíróknak, a sportszeretőknek, hanem a sportolóknak is a javára válhat.

Görgényi Ernő (Fidesz–KDNP), Gyula polgármestere köszöntőjében úgy fogalmazott, hatalmas elismerés a város számára, amikor egy olyan nagy múltú szakmai szervezetet láthat vendégül, mint a Magyar Sportújságírók Szövetsége.

A sport belülről fakadó szeretete kétszer olyan fontos, mint a képességeink javítása – idézte a polgármester Csíkszentmihályi Mihály pszichológus szavait. Hozzátette: Gyula sportszerető város, és az önkormányzat egyik küldetése az, hogy a fiatalok számára biztosítsák a sportolási lehetőségeket.

A köszöntők után Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke megnyitotta a kétnapos kongresszust, majd szakmai díjakat, elismeréseket adtak át.

Elolvasom a cikket