„Ukrajna miatt mindannyian meg fogunk b***ni”

Az i című lapnak adott interjújában Cummings – aki a Vote Leave brit Brexit-kampányt vezette, és később látványosan összeveszett Johnsonnal – kijelentette, hogy a Nyugatnak „soha nem kellett volna belekeverednie ebbe az egész hülye helyzetbe”, és azt állította, hogy az Oroszország elleni szankciók nagyobb hatással voltak az európai politikára, mint Moszkvára.

A volt tanácsadó megrovóan nyilatkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről és a második világháborúval való összehasonlításokról.

„Ez nem az 1940-es év megismétlődése, ahol Zelenszkij Churchill” – mondta.

„Ez az egész ukrán korrupt maffiaállam lényegében mindannyiunkat átvert, és ennek következtében mindannyian meg fogunk b***ni. Most is átb***nak minket, nem igaz?”

Egy későbbi tweetben Cummings „patyomkkin” vezetőnek bélyegezte Zelenszkijt – de tagadta, hogy „tökfilkónak” nevezte volna, ahogy az interjúban eredetileg idézték a szavait.

Azzal érvelt, hogy a háború csak erősíti az Oroszország és Kína közötti kapcsolatot, vagyis a nyugati nemzetek „a világ legnagyobb termelőhatalmával való szövetségre kényszerítették [Oroszországot] ”.

Cummings régóta kritikusan viszonyul Ukrajna támogatásához, és ez az álláspontja éles ellentétbe hozta őt régi főnökével, Johnsonnal, aki Zelenszkij és Ukrajna háborús erőfeszítéseinek elkötelezett híve.

A lapnak azt mondta, hogy a Nyugat nem küldött Vlagyimir Putyin orosz elnöknek olyan érdemi jelzést, amely visszatartaná attól, hogy egy újabb országot támadjon meg.

„Milyen leckét adtunk neki? A lecke, amit Putyinnak tanítottunk, az az, hogy egy rakás totál b**kodó vicc vagyunk” – állította Cummings, aki szerint a háború „az egész világnak azt közvetítette, hogy milyen bohócok vagyunk”.

Elolvasom a cikket