Moszkva szerint a Nyugat is felelős a belgorodi támadásért

„A kijevi rezsim mai brutális terrortámadását, amely a békés belgorodi városrészek ellen irányult, és több tucat áldozatot követelt, a NATO-országok által szállított fegyverek felhasználásával hajtották végre” – áll a misszió Telegram-csatornáján megjelent közleményében.

Moszkva azt követeli az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) vezetésétől, hogy keményen ítélje el az ukrán fegyveres erők Belgorod elleni támadását, és felszólít, hogy ne mérjen kettős mércével Kijev háborús bűntetteivel kapcsolatban.

„Követeljük az EBESZ vezetésétől, mindenekelőtt a soros máltai elnökségtől, hogy a lehető legélesebben ítélje el a bűncselekményeket. Elfogadhatatlan, hogy dacosan figyelmen kívül hagyják az orosz civil áldozatokat, akár Belgorodban, akár Donbasszban, akár máshol. Az EBESZ-ben nem lehet kettős mérce és politikai szűrő, amikor a kijevi rezsim nyilvánvalóan brutálisan megsérti a nemzetközi humanitárius jogot” – olvasható az üzenetben.

Az orosz védelmi minisztérium szerint moszkvai idő szerint 11 óra 40 perc körül az ukrán erők terrortámadást hajtottak végre, Tocska-U rakétarendszerekkel, Olha MLRS-ekkel és cseh RM-70 Vampire rendszerekkel. A le nem lőtt rakéták lakónegyedeket találtak el.

Elolvasom a cikket