Milyen sors vár Gulácsi Péterre a Lipcsében és a válogatottnál?

„Biztos vagyok benne, hogy még sokat tudok adni ennek a csapatnak, itt képzelem el a folytatást. Lipcse a második otthonom lett. Aki a legjobban teljesít, az fog védeni, ez a klub célja is. Mert csak így lehetünk sikeresek” – nyilatkozta a szezonbeli utolsó hazai mérkőzés után a Lipcse magyar kapusa, Gulácsi Péter. De vajon mit tartogat számára a jövő? Erre kereste a választ a Mandiner.

A lap felidézte, hogy Gulácsi nemrég ünnepelte 34. születésnapját. Pályafutása során 302 alkalommal védte a Lipcse kapuját, legutóbb szombaton a Werder Bremen ellen.

A Bajnokok Ligája indulást érő negyedik helyen álló RB Leipzig a legutóbbi 10 Bundesliga-meccsén veretlen maradt, ám a nyár folyamán Gulácsi egy új riválist kap a belga Genkből érkező 22 éves szupertehetség, Maarten Vandevoordt személyében.

A sérülése idején Gulácsi Péterről sokan lemondtak, összeboronálták amerikai és még török másodosztályú csapattal is, ám ő hallani sem akart megfutamodásról, és azóta bizonyított – folytatta a Mandiner. A magyar kapus februárban tért vissza stabilan, azóta egy meccset hagyott csak ki kisebb sérülés miatt.

Ez egyébként az ő javára döntheti el azt a kérdést, hogy a magyar válogatottban Gulácsi vagy az őt kiválóan helyettesítő Dibusz Dénes véd-e majd a júniusi Európa-bajnokságon.

Elolvasom a cikket