Ez a káliumban gazdag étel segíthet a vérnyomás csökkentésében

„A magas vérnyomás diagnózisa nem feltétlenül jelenti azt, hogy gyógyszert kell szedni. Ön és orvosa alaposan megvizsgálhatja a szív- és érrendszeri kockázati tényezőket, és kidolgozhatnak egy tervet a vérnyomás ellenőrzésére. Ez magában foglalhatja a testmozgást, az alkohol korlátozását, a dohányzásról való leszokást és a jó alvást” – írja a Healthdigest.com.

Rámutatnak, hogy a szívbarát változtatásokat az étrendben is végre kell hajtani, nevezetesen csökkenteni kell a magas nátriumtartalmú ételek mennyiségét, és magas káliumtartalmú ételeket kell hozzáadni, mint például a mazsola.

„A nátrium és a kálium alacsony arányának fenntartása fontos a magas vérnyomás szabályozásában” – írja a kiadvány.

Egy 2022-es, a European Heart Journalban megjelent tanulmány szerint azoknál az embereknél, akiknek étrendjében több kálium volt, alacsonyabb volt a vérnyomás és a szív- és érrendszeri betegségek kockázata, különösen a nőknél.

Ha azonban nem rajong a mazsoláért, számos káliumban gazdag étel létezik, amely segíthet a vérnyomás szabályozásában. Ezek közé tartoznak a banán, a maracuja, az avokádó, a zöldségek, a hüvelyesek és a tejtermékek.

Elolvasom a cikket