Deutsch Tamás: Nekünk Brüsszelben is Magyarország az első

MH/MTI
2024. május 9. csütörtök. 19:12
Frissítve: 2024. május 9. 19:13

Mi arra esküdtünk föl, hogy a polgároktól kapott bizalommal élve a magyar nemzeti érdeket képviseljük az európai döntéshozatalban, nagyon határozottan, következetesen. Ha kell, a küzdelmet, a harcot is vállalva folytattuk az európai parlamenti képviselői munkánkat – tette hozzá.

Mint mondta, június 9-én ötödik alkalommal dönthetünk arról, kik képviseljék Magyarországot az Európai Parlamentben. Emlékeztetett, hogy az eddigi négy európai parlamenti választáson a Fidesz–KDNP listája kapta a legtöbb szavazatot.

Deutsch Tamás úgy fogalmazott: sokszor mondjuk el, de nem lehet elégszer elmondani, soha nem volt még akkora tétje az EP-választásoknak, mint 2024-ben.

Szavai szerint Európa sorsfordító időket él, az a legfontosabb kérdés, hogy tovább sodródik-e Európa a háború irányába, vagy a békepárti álláspont lesz az uralkodó.

Június 9-én az a tét, hogy a Fidesz–KDNP kellő erővel tudja-e képviselni a magyar polgárok békepárti akaratát – vélekedett Deutsch Tamás, mondván, „Magyarországon a helyzet világos és egyértelmű, egyedül a Fidesz és a KDNP képvisel békepárti álláspontot, a teljes magyar ellenzék, a teljes dollárbaloldal egyre durvább háborúpárti álláspontot képvisel”.

A képviselő mindenkit arra kért, menjen el szavazni, mert ha álláspontjuk nem kerül többségbe, „Európa súlyos háborús konfliktusba sodródhat”.

Elolvasom a cikket