Mérséklődtek a budapesti albérletárak egy felmérés szerint

MH/MTI
2024. május 8. szerda. 8:04

A rentingo.com azt írta, hogy egy hónapra a kiadó fővárosi lakásokért átlagosan 247 ezer forintot kellett fizetni áprilisban. Az árak februárban és márciusban még 251 ezer forinton tetőztek. A keresleti árszint csökkenése ugyanakkor már februárban elkezdődött, az előző hónapban átlagosan már csak 230 ezer forintot fizettek volna az ügyfelek a kiadó ingatlanokért.

A rentingo.com szerint az árak csökkenése azzal magyarázható, hogy a lakást keresők már nem tudták tartani a lépést a folyamatos drágulással.

Az adatokból kiderül az is, hogy a legtöbben a XI. kerületben keresnek kiadó ingatlant, de a belváros közelsége miatt ugyancsak népszerű a XIII. és a IX. kerület, valamint a VI., a VII., a VIII. és a XIV. kerület egyes részei.

A bérlők előnyben a részesítik a világos lakásokat, csaknem 40 százalékuknak fontos az erkély, illetve az, hogy új vagy felújított épületben lakhassanak. A passzívház és az okosotthon-megoldások még nincsenek az általános elvárások között, ám a leendő lakók több mint negyede szeretné, ha a lakáshoz tartozna klíma és korszerű hőszigetelés – olvasható a közleményben.

Elolvasom a cikket